Transplant de rinichi după 7 ani de așteptare. Povestea bărbatului

Adisa Codruț / 05 noi 2019 / 19:38
Operație de transplant
Operație de transplant

Un bărbat de 38 de ani, din județul Botoșani, a primit o nouă șansă la viață după ce a fost transplantat un rinichi. A așteptat 7 ani pe listă. 

Transplant, rinichi. Constantin Bezede are 38 de ani, este din comuna Ungheni, județul Botoșani, și recent  ce medicii de la Spitalul Dr.C.I. Parhon i-au transplantat un rinichi în urma unei prelevări făcute de la o persoană aflată în moarte cerebrală.

De patru ori a fost chemat să vină la Iaşi în vederea posibilităţii unui transplant renal. Însă nu a fost să fie. Constantin Bezede face acelaşi drum - de 3 ori pe săptămână - pentru şedinţele de dializă de şapte ani, de trei ori pe săptămână. Când vocea de la telefon i-a spus că trebuie să vină la Iaşi pentru transplant, botoşăneanul a crezut că va bate drumul în zadar. Nu a fost așa.

"M-am îmbolnăvit în 2012, la 31 de ani. E o vârstă fragedă. Practic, e începutul vieţii de adult. Am ajuns la spital direct din câmpul muncii, pentru că începusem să nu mă simt bine. Aveam crampe puternice. M-am dus la medicul de familie. El m-a trimis la nefrolog. M-au oprit la investigaţii şi nu au vrut să mă mai lase acasă pentru că ureea şi creatinina aveau valorile modificate. A doua zi dimineaţă mi-au pus un cateter şi m-au băgat în dializă. (...) Trei luni de zile a fost foarte greu pentru mine. Nu ştiam ce să fac, eram disperat, nu mă regăseam. De fapt, nu eram informat, nu ştiam ce e aia dializă. Nu ştiam ce e dializa. Mă gândeam numai la moarte. Ţin minte că a venit la mine o infirmieră, m-a luat de mână şi m-a întrebat 'Da' vezi?', 'Vai de mine, trebuie să îmi pierd şi vederea?'... Nu ştiam ce e aia dializă. Mă gândeam că mai am două zile şi mor. Acum pot spune că e o şansă la viaţă chiar dacă este obositoare", povesteşte acesta, potrivit Agerpres.

Bărbatul spune că după transplant își va întemeia o familie. Transplantul lui Constantin Bezede a fost al 17-lea transplant renal efectuat la Iaşi de la începutul acestui an.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy