Transplant: Tânără cu grupă rară de sânge salvează, după moarte, vieți din trei țări

Dana Lascu |
Data publicării:
Transplant organe
Transplant organe

O tânără în vârstă de 25 de ani care era în moarte cerebrală la Iași, care avea o grupă de sânge rară, a salvat mai multe vieți din teri țări, după ce familia sa a fost de acord cu prelevarea de organe pentru transplant. 

Raluca Neagu, coordonator al Centrului Regional de Transplant Iași, a anunțat, vineri, că o nouă prelevare de organe a fost făcută de la o tânără dintr-un județ din Moldovei, care avea grupa O negativ, care este o grupă rară. Organele prelevate de la tânără au salvat vieți din trei țări!

„Inima a fost prelevată de o echipă din Slovenia, plămânii de o echipă din Germania, ficatul a fost prelevat de echipa de la Iași, dar a fost dus la o clinică din București pentru că acolo exista o urgență de grad zero. Rinichii și corneea au fost prelevați și vor fi transplantați la Iași. Au fost prelevate și tendoanele, iar, ulterior, au fost trimise la banca de țesuturi de la București, singura din țară”, a declarat coordonatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel