Transportată cu un elicopter SMURD, o femeie în șoc hemoragic a fost salvată de medicii din Iași

Adisa Codruț |
Data publicării:
Femeia a fost transportată cu un elicopter SMURD la Iași
Femeia a fost transportată cu un elicopter SMURD la Iași

O femeie aflată în șoc hemoragic după o operație cezariană la Târgu Neamț a fost transportată cu un elicopter SMURD la Iași, unde medicii au reușit să o salveze.

Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă" din Iaşi au reuşit să salveze viaţa unei femei care a fost adusă din Târgu Neamţ cu elicopterul SMURD, aceasta fiind în şoc hemoragic după ce a născut prin cezariană.

Medicul Mircea Onofriescu a declarat pentru agerpres.ro că femeia, în vârstă de 34 de ani, după cea de-a doua operaţie de cezariană a avut probleme cu tensiunea deoarece o cantitate impresionantă de sânge i s-a acumulat în abdomen. După câteva ore petrecute în blocul operator, medicii au reuşit să salveze viaţa femeii.

"Este o doamnă care a născut azi dimineaţă în jurul orei 9,30 la Târgu Neamţ. Pacienta a făcut complicaţii pe fondul unei a doua cezariene. După cezariană s-au constatat modificări importante ale tensiunii.

La Spitalul din Târgu Neamţ nu au anestezist în cursul după-amiezii, pentru că la fel ca în multe alte spitale din ţară e o criză de astfel de specialişti. Pacienta a fost transferată la noi cu ajutorul elicopterului SMURD şi ulterior, cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

S-a intervenit în urgenţă, în timpul intervenţiei am fost nevoiţi să scoatem uterul. Ea avea trei litri de sânge în abdomen", a declarat dr. Mircea Onofriescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel