TRIMETAZIDINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

TRIMETAZIDINUM - prospect. Acțiune: Asigură funcţionarea corectă a pompelor ionice şi a fluxului transmembranar de sodiu-potasiu, mentinând astfel homeostazia celulară; creşte rezerva coronariană, întârziind astfel instalarea ischemiei induse de efort, începând din a 15-a zi de tratament; limitează variaţiile tensiunii arteriale, fără variaţii semnificative ale frecvenţei cardiace; scade semnificativ frecvenţa crizelor de angină pectorală; reduce semnificativ severitatea, durata şi frecvenţa crizelor de vertij.

TRIMETAZIDINUM - prospect

Denumire comercială: APSTAR, DILATAN, MODUXIN, PREDUCTAL, PREDUTRIM, TRIMETAZIDINĂ

Forma: comprimate, picături rale

Indicații: Terapie adăugată la tratamentul simptomatic al pacienţilor cu angină pectorală stabilă insuficient controlată terapeutic sau care prezintă intoleranţă la tratamentele antianginoase de primă linie.

Contraindicații: Hipersensibilitate, boală Parkinson, simptome parkinsoniene, tremor,  sindromul picioarelor neliniştite, insuficiență renală severă.

Atenție: Acest medicament nu constituie un tratament curativ pentru crizele de angină pectorală şi nici nu este indicat ca tratament iniţial pentru angina instabilă sau infarctul miocardic acut. Nu se recomandă iniţierea tratamentului în ambulator şi nici în primele zile de spitalizare. Nu se recomandă în sarcină şi alăptare. Apariţia tulburărilor de mişcare trebuie să ducă la întreruperea definitivă a tratamentului.

Reacții adverse: Frecvent: dureri abdominale, diaree, dispepsie, greaţă, vărsături, astenie, ameţeli, cefalee, erupţii cutanate, prurit, urticarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel