Truc SIMPLU pentru a prepara ouă fierte perfecte și delicioase

Cătălina Burghelea / 07 iun 2021 / 08:01

Ți se întâmplă frecvent să dai greș cu fierberea ouălor? Nu îți face griji, avem câteva sfaturi simple pentru ca ouăle să iasă mereu așa cum îți dorești - moi, tari sau semimoi. 

Ouăle sunt un ingredient versatil. De la feluri de mâncare pentru micul dejun, cum ar fi sandvișuri și omlete, la deserturi precum bezea și prăjituri, putem prepara orice cu ele. Sunt ușor de făcut și sunt o sursă bogată de proteine. 

Când vine vorba de fierberea ouălor, cele două modalități principale de a le fierbe sunt fierte moi și fierte tare. Ouăle fierte moi au o textură cremoasă. În timp ce în cazul ouălor tari, atât albușul, cât și gălbenușul sunt ferme și solide. Pentru ouă fierte perfect, este important să stabilim corect timpul de fierbere. Așadar, iată o modalitate ușoară de a pregăti ouă perfect fierte de fiecare dată când le gătim:

Toarnă puțină apă rece într-o oală și pune ouăle. Asigură-te că nu pui prea multe ouă simultan. Pornește flacăra. Scoate oala de pe foc când apa începe să fiarbă. 

Dacă dorești ca albușul să fie ușor moale, iar gălbenușul să fie lichid, atunci gătește ouăle exact 3 minute.

Pentru ca gălbenușul să fie mai puțin lichid și albușul să fie moale, dar ușor ferm, gătește ouăle timp de 4 minute.

Dacă vrei ca gălbenușul să fie neted, iar albușul să fie moale, dar ferm, atunci ar trebui să fierbi ouăle timp de 6 minute.

Pentru ca albușul să fie ferm și gălbenușul cremos, fierbe ouăle timp de 10 minute.

În cele din urmă, dacă dorești ca albușul de ou și gălbenușul să fie tari, atunci fierbe ouăle timp de 15 minute.

VEZI De ce e bine să începi FIECARE dimineață cu un pahar de apă caldă și o banană

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy