Trucuri care vor întări imunitatea copilului tău. Sfaturi de la experți

Angela Sabău |
Data publicării:
Ce faci când copilul a înghițit un corp străin. Foto: Keira Burton, de la Pexels
Ce faci când copilul a înghițit un corp străin. Foto: Keira Burton, de la Pexels

Iată alimentele care ajută la întărirea imunității la copii.

Sănătatea optimă ajută la construirea imunității, reducând riscul de infecție la copii. O modalitate simplă de a promova sănătatea optimă este prin a-ți încuraja copilul să consume mai multe alimente integrale decât alimente procesate, deoarece acestea asigură organismul nostru absorbția și utilizarea nutrienților mai eficient. Oferind copilului un aport alimentar echilibrat și bogat în nutrienți este cel mai eficient mod de a-i îmbunătăți sănătatea și fiziologia și, la rândul său, puterea imunității.

Alimente care trebuie incluse:

Ouă

Sunt pline de nutrienți, minerale precum seleniul pentru a menține inima, mușchii și pielea sănătoase și vitamine precum A, B2 (riboflavina) care sunt esențiale pentru creștere și dezvoltare, D pentru a asigura absorbția calciului și dezvoltarea oaselor și K pentru a îmbunătăți coagularea sângelui. factori.

Legume

Este important să vă asigurați că îi inoculați celui mic un comportament sănătos atunci când vine vorba de consumul de legume. Legumele cu frunze verzi sunt bogate în fibre și minerale precum fier și zinc.

Probiotice

Cașul ajută la întărirea intestinului dar și la creșterea aportului de Vitamina B12 din probiotice, bacteriile bune care luptă și opresc colonizarea bacteriilor rele în stomac astfel, întărind imunitatea. Includeți caș sub orice formă – caș simplu, iaurt cu fructe sau raita de legume.

CITEȘTE PE DC MEDICAL:Aceste alimente te vor face fericit. Sunt bogate în dopamină, substanța denumită „hormonul fericirii”

Fructe uscate, nuci și semințe

Migdalele, nucile, caju, smochinele, stafidele și caisele sunt bogate în nutrienți precum acizii grași esențiali și omega-3, care întăresc imunitatea și ajută la dezvoltarea creierului. Adăugați nuci sau pulberi de nuci în supe și preparate de orez.

Curcumă

Turmericul conține un compus numit curcumină care are proprietăți antiinflamatorii. Rapoartele au arătat efectele benefice împotriva alergiei, astmului și a diferitelor alte afecțiuni. Consumul de lapte de turmeric este preferat pentru copii, mai degrabă decât produsele lactate comerciale.

Sfaturi suplimentare:

Menținerea unei bune igiene a somnului fără utilizarea gadgeturilor este obligatorie.

Expunerea la soare și exercițiile fizice sunt importante pentru îmbunătățirea sănătății osoase și a imunității.

O dietă bogată în zahăr suprimă imunitatea copiilor. Evitați sau limitați alimentele pe bază de zahăr, cum ar fi ciocolata, dulciurile, sosurile, sucuri de fructe și gustările ambalate.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel