Tudor Ciuhodaru, despre fenomenul drogurilor: Toleranță zero față de cei care ne ucid copiii. Pedepse severe

Monika Baciu |
Data publicării:
tudor ciuhodaru - FOTO: Freepik@nomadsoul1
tudor ciuhodaru - FOTO: Freepik@nomadsoul1

Tudor Ciuhodaru se află în Statele Unite ale Americii unde a discutat în Senat despre criza majoră pe care o produc drogurile. 

Dr. Tudor Ciuhodaru se află în Statele Unite ale Americii, unde a discutat în Senat, în Comisia pentru sănătate primară și siguranța pensiilor, despre problematica drogurilor. Consumul de substanțe interzise este un fenomen greu de stopat chiar și la noi în țară. 

”Am discutat noi soluții legislative privind explozia deceselor cauzate de supradozele de fentanil cu senatorul Bill Cassidy. Fabricarea ilicită în laborator și prețul redus (comparativ cu alte droguri) au dus la o veritabilă epidemie de supradoză și decese în Statele Unite ale Americii.

La fiecare 5 minute un american moare din cauza drogurilor de sinteză iar acum au ajuns și în Europa. Din păcate fentanilul și alte droguri sintetice nu reprezintă încă cea mai mare preocupare (conform comisarului european Johansson) deși Europa are capacitatea de laborator de a produce droguri sintetice, ceea ce ar putea declanșa rapid o criză (spre deosebire de Statele Unite unde sunt importate din Mexic) iar creșterea cererii de opiode de sinteză este previzibilă în contextul reducerii drastice a ofertei de heroină determinată de interzicerea cultivării macului de către talibanii din Afganistan”, arată dr. Tudor Ciuhodaru, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Ce se întâmplă când porți căști. Codruț Sarafoleanu: Purtăm căștile ca să ne defectăm auzul. Ajungem la protezare auditivă

Toleranță zero

”Vreau toleranță zero pentru cei care ne ucid copiii și am propus (în Parlamentul European, ca prim-vicepreședinte al Comisiei de Sănătate) un nou demers legislativ privind implementarea unui Plan European de luptă antidrog ce prevede 3 măsuri clare - pedepse severe (producția și traficul de droguri să fie incluse la infracțiuni extrem de grave ”euroinfracțiuni” conform articolului 83 din tratatul de funcționare al UE) + educație pentru sănătate în toate școlile pentru a beneficia gratuit de prevenție, cunoașterea riscurilor, simptomelor, cunoașterea posibilităților de tratament, + suport pentru dependenți.

Comisia pentru sănătate primară și siguranța pensiilor. Comisia are jurisdicție asupra unei game largi de aspecte, inclusiv: Legea privind resursele și serviciile de sănătate, abuzul de substanțe și sănătatea mintală, sănătatea orală, disparitățile de îngrijire a sănătății, pensionarea și Corporația de garantare a beneficiilor de pensii prin Legea privind securitatea veniturilor din pensionare a angajaților. din 1974 (ERISA) și activitățile interne ale Crucii Roșii”, a mai subliniat dr. Tudor Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel