Tulpina britanică COVID se extinde în România. Ultimele CIFRE

Florina Pop |
Data publicării:
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay

Cele mai multe cazuri de COVID cu tulpina britanică sunt din București, anunță autoritățile.

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică susțin că ar trebui făcute mult mai multe secvențieri având în vedere cazurile de noua tulpină britanică a infecției COVID, 136 la număr. Dintre acestea, cele mai multe sunt în București, 80. Cei de la INSP mai precizează că în situația depistării de noi cazuri cu tulpina COVID ar trebui luate măsuri rapide.

Specialiștii mai amintesc că e vorba și de transmitere comunitară, după cum o arată anchetele epidemiologice făcute de DSP-urile din țară. Acestea subliniază că pentru 77 de persoane nu a fost depistată modalitatea de îmbolnăvire. Doar în 5 cazuri din cele 136 confirmate au călătorit în Marea Britanie și s-au infectat de acolo. În cazul a 49 de persoane infectate, îmbolnăvirea s-a produs prin contactul cu alte cazuri pozitive. O persoană s-a îmbolnăvit din spital. Majoritatea celor depistați cu tulpina britanică a infecției COVID au vârste cuprinse între 45 și 55 de ani. Sunt și 2 copii infectați care au sub un an, arată digi24. 

Cei de la INSP au mai precizat că anchetele epidemiologice trebuie să meargă mult mai repede având în vedere că vorbim de o tulpină cu o transmisibilitate mult mai mare, cu până la 70% mai mare față de ce știa până acum. Experții britanici spun că această mutație produce o boală mult mai severă la persoanele în vârstă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel