UE deblochează 100 de milioane de euro pentru testele COVID-19 pentru a combate creșterea „foarte alarmantă” a infecțiilor

Dana Lascu |
Data publicării:
Ursula von der Leyen. Foto: Facebook / Comisia Europeană / Etienne Ansotte
Ursula von der Leyen. Foto: Facebook / Comisia Europeană / Etienne Ansotte

Șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care va discuta joi despre coordonarea campaniei anti COVID-19 cu liderii UE, a declarat astăzi că blocul comunitar trebuie să își intensifice răspunsul.

„Fac apel la statele membre să colaboreze strâns. Măsurile curajoase întreprinse acum vor ajuta la salvarea de vieți și la protejarea mijloacelor de trai. Niciun stat membru nu va ieși în siguranță din această pandemie până când nu va face asta toată lumea", a mai spus ea, conform EuroNews.

Peste 210.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza COVID-19 în cele 31 de țări din UE, SEE și Marea Britanie, și alte 6,2 milioane au fost infectate, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). Acest lucru face ca regiunea să fie a doua cea mai afectată din lume, după America de Nord.

Bătrânul Continent luptă în prezent cu un al doilea val al virusului mortal, numărul infecțiilor și deceselor crescând vertiginos de la o zi la alta. Mai multe țări au înăsprit acum restricțiile, cu carantină pe timp de noapte impusă local în Belgia, Franța, Italia și Grecia.

Bruxelles a dezvăluit miercuri măsuri suplimentare pentru a combate creșterea „foarte alarmantă” a infecțiilor cu COVID-19.

Comisia Europeană a anunțat că mobilizează încă 100 de milioane de euro pentru achiziționarea de teste rapide de antigen și livrarea lor către statele membre. De asemenea, lansează o nouă achiziție comună pentru a asigura accesul rapid la mijloace de testare.

Alte măsuri includ o nouă achiziție comună pentru echipamente medicale pentru vaccinare și extinderea suspendării temporare a taxelor vamale și TVA la importul de echipamente medicale din țări din afara UE. De asemenea, propune ca spitalele și medicii să nu fie nevoiți să plătească TVA pentru vaccinuri și truse de testare utilizate în lupta împotriva coronavirusului.

Comisarul UE pentru sănătate Stella Kyriakides a arătat într-o declarație că „creșterea ratelor de infecție cu COVID-19 în Europa este foarte alarmantă”.

„Este necesară o acțiune imediată decisivă pentru ca Europa să protejeze viețile și mijloacele de trai, să atenueze presiunea asupra sistemelor de sănătate și să controleze răspândirea virusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel