Ulei de ricin: cum te poate ajuta să ai un ten perfect

Angela Sabău |
Data publicării:
Ulei de ricin
Ulei de ricin

Iată cum uleiul de ricin îți vine în ajutor dacă vrei să obții un ten fără cusur.

Uleiul de ricin este un ulei derivat din semințele plantei de ricin, Ricinus communis. Este cultivat în principal în America de Sud și India. India este cunoscută drept lider în producția de ulei de ricin. Uleiul de ricin este folosit intens în India rurală în diverse scopuri și este, de asemenea, un laxativ eficient. Dar uleiul de ricin este bun și pentru piele.

Uleiul de ricin a fost folosit pe scară largă ca ingredient în produsele cosmetice din întreaga lume. Dacă aveți probleme cu acneea sau suferiți de arsuri și erupții cutanate, atunci aplicarea uleiului de ricin pe față vă va ajuta. Puteți fie să-l amestecați cu ulei de măsline, migdale sau nucă de cocos, fie să îl aplicați direct pe față.

Iată cum uleiul de ricin vă poate ajuta să obțineți o piele fără cusur.

Prevenirea ridurilor:

Uleiul de ricin este bogat în antioxidanți care luptă împotriva radicalilor din organism. Acești radicali sunt responsabili de procesul de îmbătrânire, făcând ridurile să apară mai devreme.

Este antiinflamator:

Uleiul de ricin are proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea umflăturilor și inflamației. De asemenea, ajută la reducerea dimensiunii coșurilor și a pungilor oculare.

Ajută la arsurile solare:

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, uleiul de ricin ajută la calmarea arsurilor solare, iar proprietățile sale hidratante reduc peelingul. Utilizarea zilnică a uleiului de ricin pe arsuri va ajuta la obținerea unui ten curat mai rapid.

Bun pentru buze:

Uleiul de ricin este un ingredient comun în rujuri și balsamuri de buze. Dacă aveți buzele crăpate, atunci săriți peste balsamuri și aplicați ulei de ricin pe buze. Îl puteți amesteca cu ulei de cocos sau ulei de măsline în timp ce îl aplicați pe buze.

Ajută la cicatrici:

Acizii grași din uleiul de ricin se infiltrează adânc în țesutul cicatricial și îmbunătățesc creșterea celulelor noi și sănătoase. Acest lucru ajută la reducerea dimensiunii cicatricii în timp.

Ajută la acnee:

Uleiul de ricin include acid ricinoleic, care este excelent la curățarea acneei. Având proprietăți antibacteriene - uleiul de ricin curăță porii înfundați, care pot duce la acnee.

Amestecați uleiul de ricin cu ulei de cocos sau de migdale și aplicați amestecul pe fața curată înainte de culcare. Lăsați-l peste noapte sau ștergeți-l cu o cârpă caldă după 5 minute. Faceți acest lucru zilnic pentru cele mai bune rezultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel