Uleiul de cocos este mai bun decât orice pastă de dinți, potrivit unui STUDIU. Rețetă naturală

Adisa Codruț |
Data publicării:

Sănătatea dentară este crucială pentru bunăstarea generală, iar pasta de dinți cu ulei de cocos devine o soluție dovedită științific pentru problemele dentare. Mai multe infecții ale gurii pot provoca alte probleme în corp. Bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, demența și problemele respiratorii pot fi legate de o sănătate dentară precară. 

 

Pasta de dinți cu ulei de cocos ar putea fi următorul pas în sănătatea dentară. 

Remediile naturale pe bază de ulei de cocos sunt o nebunie în ultima vreme, din motive întemeiate; beneficiile uleiului de cocos sunt nenumărate. Într-un studiu realizat de Institutul Tehnologic Athlone cu privire la diferite uleiuri și beneficiile acestora pentru sănătatea gurii, uleiul de cocos s-a dovedit a fi cel mai bun. Uleiul de cocos, atunci când este tratat cu enzime digestive, face o treabă excelentă la stoparea creșterii bacteriilor în gură, scrie BBC.

Streptococcus mutans este un coccus gram-pozitiv anaerob facultativ care se găsește în mod obișnuit în cavitatea bucală umană și contribuie semnificativ la cariile dentare. Aceste bacterii își obțin energia din zahăr și, în schimb, produc un mediu acid în gură. Acest mediu acid demineralizează apoi structura dintelui, ducând la cariile dentare, potrivit Microbewiki.

Dr. Damien Brady, cercetător de la Institutul Tehnologic Athlone, a declarat pentru BBC: „Încorporarea uleiului de cocos modificat cu enzime în produsele de igienă dentară ar fi o alternativă atractivă la aditivii chimici, mai ales că funcționează la concentrații relativ scăzute. De asemenea, odată cu creșterea rezistenței la antibiotice, este important să ne îndreptăm atenția către noi modalități de combatere a infecției microbiene”. 

Utilizarea unei soluții mai naturale pentru pasta de dinți este o alegere excelentă pentru oricine încearcă să evite substanțele chimice dăunătoare. Multe tipuri de pastă de dinți conțin triclosan, laurilsulfat de sodiu, fluor și îndulcitori artificiali precum aspartam. Fiecare dintre aceste substanțe chimice poate provoca probleme de sănătate. Din nefericire, triclosanul - un aditiv preferat pentru pasta de dinți - provoacă perturbări endocrine care duc la mai multe tipuri de cancer. De asemenea, laurilsulfatul de sodiu afectează papilele gustative, creând un gust amar, scrie Mercola

Cum se prepară rețeta de pastă de dinți cu ulei de cocos 

Ai nevoie de ½ cană de ulei de cocos, 2-3 linguri bicarbonat de sodiu, 15-30 picături de mentă, lămâie.

Amestecă toate ingredientele și aplică la fel ca orice pastă de dinți cumpărată de la magazin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel