Un angajat al unui spital a declanșat un incendiu în secția COVID după ce a aprins o lumânare la căpătâiul unui pacient. 3 oameni au murit

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

O tragedie s-a petrecut într-un spital din Ucraina: o lumânare aprinsă la căpătâiul unui pacient COVID decedat a dus la un incendiu în secția COVID.

Un incendiu pornit de la o lumânare a devastat o unitate de terapie intensivă pentru bolnavi cu COVID-19 într-un oraş din vestul Ucrainei, provocând cel puţin trei morţi şi patru răniţi, au anunţat miercuri serviciile de salvare.

Potrivit serviciilor de salvare, un angajat al spitalului din Cosău (Kosiv) a aprins o lumânare, marţi seara, pentru un pacient decedat recent. A fost suficient pentru a determina aprinderea imediată echipamentelor medicale din încăperea în care funcţionau cinci concentratoare de oxigen.

"Ignorarea legilor elementare ale fizicii şi a regulilor de securitate a dus la pierderi ireparabile", au deplâns într-un comunicat serviciile de salvare. Trei oameni, între care doi pacienţi, au murit în incendiul declanşat la parterul clădirii. Nu s-a precizat cine este al treilea decedat şi nici ce s-a întâmplat cu angajatul care a aprins lumânarea. În Ucraina, la fel ca în întreaga fostă Uniune Sovietică, sunt frecvente incendiile şi alte accidente în spitale sau cămine, din cauza infrastructurii învechite ori a neglijenţelor, arată Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel