Un bărbat a murit după ce a mâncat conservă de peşte preparată în casă; a fost diagnosticat cu botulism

Adisa Codruț |
Data publicării:

Un bărbat în vârstă de 68 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost diagnosticat cu toxină botulinică la scurt timp după ce a mâncat conservă de peşte preparată în casă.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, bărbatul suferea de o formă gravă a bolii. El era internat de două săptămâni la terapie intensivă, notează Agerpres. 

"Bărbatul care a decedat avea o formă gravă de boală, pentru că a mâncat o cantitate mai mare din conserva de peşte pregătită în casă. Şi soţia este internată la noi, însă are o formă mai uşoară. Din declaraţiei familiei, ea a luat două înghiţituri din mâncare. Cei doi sunt dintr-o comună din judeţul Iaşi", a declarat prof. univ. dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel