Un copil din 25 testat pozitiv cu COVID în Anglia. Cât este prevalența estimată la elevii de gimnaziu

Adisa Codruț |
Data publicării:

Rata de prevalenţă a maladiei COVID-19 a crescut în Anglia săptămâna trecută, a anunţat vineri Oficiul Naţional pentru Statistică (ONS) din Marea Britanie, care a explicat acest fenomen prin creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în rândul copiilor de vârstă şcolară.

Şcolile din Anglia sunt deschise de aproximativ o lună, iar anumiţi epidemiologi au exprimat îngrijorări legate de creşterea infectărilor în rândul copiilor, deşi ea nu a determinat deocamdată o creştere susţinută a infectărilor în rândul populaţiei generale.

Prevalenţa estimată la elevii de gimnaziu a fost de 4,58%, ceea ce înseamnă că mai mult de 1 copil din 25 a fost testat pozitiv cu COVID-19, în comparaţie cu procentul de 2,81% înregistrat la copiii din aceeaşi grupă de vârstă care au fost testaţi pozitiv în săptămâna precedentă. Prevalenţa bolii la nivelul populaţiei generale din Anglia a fost de 1 la 85, uşor mai mare decât cea din săptămâna anterioară (1 la 90), dar a rămas mai mică decât în urmă cu două săptămâni, când era de 1 la 80.

Numărul de reproducţie a COVID-19 a cunoscut şi el o uşoară creştere, potrivit statisticilor guvernamentale. Specialiştii de la departamentul Infection Survey din cadrul ONS încearcă să estimeze numărul persoanelor infectate în comunitate dincolo de cele care se prezintă pentru a fi testate, pentru a furniza guvernanţilor o rată estimativă a prevalenţei bolii care să nu fie afectată de fluctuaţiile ce apar în cifrele legate de testările zilnice.

Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat un plan de iarnă pentru ca naţiunea britanică să treacă cu bine peste infecţiile cu noul coronavirus, iar copiii de peste 12 ani vor primi doze de vaccinuri anti-COVID-19. Vaccinarea rezidenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a început abia săptămâna trecută, fapt care a lăsat Anglia şi celelalte ţări din Marea Britanie în urma Statelor Unite şi a mai multor state din Uniunea Europeană.

În Scoţia, care îşi stabileşte propria politică de sănătate şi unde şcolile au fost redeschise la jumătatea lunii august, cazurile zilnice raportate au scăzut după ce au atins un nivel record la sfârşitul lunii august. ONS afirmă că deşi prevalenţa cazurilor pozitive a scăzut în Scoţia, ea este mai mare decât cea din Anglia, fiind de 1 la 55, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel