Un dispozitiv îmbunătățește echilibrul în proporție de sută la sută

Un dispozitiv dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Rutgers îmbunătățește echilibrul în proporție de 100%, potrivit unui studiu prezentat la reuniunea anuală a Societății pentru Neuroștiinte din SUA. Veteranii războiului din Golf care suferă de boli inexplicabile care provoacă oboseală, dureri de cap, tulburări respiratorii și probleme de memorie își pot îmbunătăți echilibrul cu ajutorului un dispozitiv dezvoltat de Jorge Serrador.

Studiul este primul care examinează modul în care bolile războiului din Golf afectează sistemul vestibular ale veteranilor, implicând echilibrul, memoria și fluxul sanguin al creierului. Pierderile acestora fac parte dintr-un grup de simptome cronice inexplicabile din punct de vedere medical și care presupun dureri articulare, indigestie, insomnie și amețeli. Simptomele de care suferă veteranii războiului din Golf afectează aproximativ 25% din cei 700.000 de militari care au servit în operațiunea Furtuna Deșertului (Desert Storm / Desert Shield) în perioada 1990-1991.

,,Deși au trecut mai mult 25 de ani de atunci, oamenii de știință încă nu înțeleg cauza principală a acestor simptome și nu au dezvoltat un tratament eficient", a declarat Jorge M. Serrador, profesor în cadrul departamentelor de Farmacologie, Fiziologie și Neuroștiințe la Universitatea de Medicină Rutgers, autorul principal al studiului.

Cercetătorii au examinat funcția vestibulară la 60 de veterani care au participat la Operațiunea Desert Storm / Shield, dintre care 54 suferă de boli de război din Golf, iar 6 veterani erau sănătoși. Au mai studiat și 36 de civili care aveau aceeași vârstă și sex. Ei au descoperit că funcția vestibulară redusă și echilibrul slab par a fi predominante în cazul veteranilor de război.
Pentru a examina dacă funcția vestibulară și echilibrul ar putea fi îmbunătățite, cercetătorii au dezvoltat un stimulator electric fixat la lobul urechii și atașat la o cutie de dimensiunile unui Walkman, care a generat un zgomot electric de la nivel scăzut, imperceptibil pentru purtător.

"Acest zgomot adăugat a îmbunătățit echilibrul în propoție de 100% la veteranii războiului din Golf. Pentru acești veterani, e ca și cum ar merge toată ziua făcând un balans de echilibru. Când încearcă să-și dea seama unde sunt în spațiu pentru a rămâne echilibrați, ei pierd rezerve cognitive", a adăgat inventatorul dispozitivului.

Corectarea sistemului vestibular poate și trata alte afecțiuni asociate bolilor războiului din Golf, sunt de părere cercetătorii care testează acum să vadă cât durează efectele după scoaterea dispozitivului. Ei vor încerca, de asemenea, să determine dacă utilizarea unei versiuni portabile a stimulatorului ar ajuta la ameliorarea altor simptome date de bolile războiului din Golf, după cum informează Medicalxpress.

Serrador a spus că tehnologia ar putea fi aplicată și altor categorii de populație, cum ar fi persoanele în vârstă care sunt predispuse la problemele legate de vârstă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel