Un nou avertisment OMS odată cu creșterea cazurilor de COVID: e nevoie de atenție sporită la noile tulpini

DCMedical Team |
Data publicării:
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un nou avertisment în urma creșterii cazurilor de COVID după șase săptămâni de declin.

Oficialii OMS avertizează că îmbolnăvirile cu infecția COVID cresc în toată Europa după şase săptămâni de declin. Aceștia mai precizează că se observă o reapariție a cazurilor în Europa Centrală și de Est, precum și o creștere a noilor cazuri în mai multe țări din Europa de Vest, a afirmat joi, 4 februarie, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Oficialul mai susține că se constată o presiune continuă asupra spitalelor și a angajaților din domeniul sănătății. ”E nevoie de atenție sporită la noile tulpini, testare îmbunătățită și urmărirea contactelor, concentrare mai puternică asupra prevenirii și controlului altor boli, măsuri de combatere a „oboselii pandemice”, relaxare treptată a restricțiilor, pe bază de dovezi, și accelerarea vaccinării”, afirmă Hans Kluge, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel