Un nou tratament pentru hipertensiune: 4 pastile într-una singură

Adisa Codruț / 07 sep 2021 / 19:10

O nouă pastilă - ce conține doze mici din patru medicamente pentru scăderea hipertensiunii – și-a dovedit eficacitatea într-un studiu clinic. Cercetarea a apărut în faimoasa revistă științifică The Lancet.

Hipertensiunea arterială constituie o afecțiune care poate duce la boli mult mai grave pe glob. Doar în SUA, 45% dintre americani au tensiune arterială crescută.

De regulă, medicii prescriu un singur medicament ca tratament pentru scăderea tensiunii arteriale ridicate, adică apelează la un singur tratament.

O cercetare recentă susține că o nouă pastilă care însumează doze foarte mici din patru medicamente diferite ar fi eficientă în scăderea hipertensiunii. Autorii studiului au plecat de la premisa că prescrierea unei singure pastile care conținea doze mici de patru medicamente diferite pentru scăderea tensiunii arteriale ar putea fi mai eficientă decât tratamentul bazat pe o singură pastilă.

O altă perspectivă

”Acest studiu controlat randomizat a pus sub semnul întrebării paradigma modului în care începem să ne ocupăm de persoanele cu hipertensiune. În loc de abordarea obișnuită de a începe cu un medicament în doză completă și de a adăuga tablete, am început pacienții pe o singură pastilă care conțin patru medicamente fiecare la un sfert din doza standard”, consideră profesoara Clara K. Chow, autoarea studiului. Declarația a fost făcută pentru Medical News Today.

Studiul a fost randomizat, dublu-orb, controlat activ.

Studiul a fost publicat în The Lancet și poate fi consultat AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy