Un nou tratament pentru hipertensiune: 4 pastile într-una singură

Adisa Codruț |
Data publicării:

O nouă pastilă - ce conține doze mici din patru medicamente pentru scăderea hipertensiunii – și-a dovedit eficacitatea într-un studiu clinic. Cercetarea a apărut în faimoasa revistă științifică The Lancet.

Hipertensiunea arterială constituie o afecțiune care poate duce la boli mult mai grave pe glob. Doar în SUA, 45% dintre americani au tensiune arterială crescută.

De regulă, medicii prescriu un singur medicament ca tratament pentru scăderea tensiunii arteriale ridicate, adică apelează la un singur tratament.

O cercetare recentă susține că o nouă pastilă care însumează doze foarte mici din patru medicamente diferite ar fi eficientă în scăderea hipertensiunii. Autorii studiului au plecat de la premisa că prescrierea unei singure pastile care conținea doze mici de patru medicamente diferite pentru scăderea tensiunii arteriale ar putea fi mai eficientă decât tratamentul bazat pe o singură pastilă.

O altă perspectivă

”Acest studiu controlat randomizat a pus sub semnul întrebării paradigma modului în care începem să ne ocupăm de persoanele cu hipertensiune. În loc de abordarea obișnuită de a începe cu un medicament în doză completă și de a adăuga tablete, am început pacienții pe o singură pastilă care conțin patru medicamente fiecare la un sfert din doza standard”, consideră profesoara Clara K. Chow, autoarea studiului. Declarația a fost făcută pentru Medical News Today.

Studiul a fost randomizat, dublu-orb, controlat activ.

Studiul a fost publicat în The Lancet și poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel