Un nou val al pandemiei COVID-19, în toamnă. Alexandru Rafila: nu pot să exclud niciun scenariu, nu exclud mutațiile

Dana Lascu |
Data publicării:
Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina
Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina

Reprezentantul României la OMS, prof dr Alexandru Rafila, spune că este posibil ca în toamnă să avem un nou val al pandemiei.

Prof dr Alexandru Rafila spune că, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat anul trecut, când pe timpul verii au scăzut numărul de cazuri noi de COVID-19, iar toamna au crescut din nou atunci ne putem aștepta la un nou val.

„Nu pot să exclud niciun scenariu, nu exclud mutațiile. (...) Se repetă, probabil, scenariul de anul trecut, doar că cifrele sunt mult mai mici pentru că deja o parte din populație este imunizată, chiar dacă România nu este printre țările cu un procent important, vedeți că avem vreo patru milioane și ceva de persoane care au fost vaccinate până în momentul de față.

Comparați, de exemplu, cu Franța care are 30 de milioane din 60 vaccinate, jumătate din populație a fost deja imunizată.

În mod evident trebuie să ne pregătim și să continuăm campania de vaccinare până în toamnă și dacă se va atinge acel prag psihologic de 10 milioane cu atât mai bine, dar din ce văd eu nu cred că aderența la vaccinare nu va fi extraordinară în continuare, dacă nu se găsesc noi căi de comunicare, de atragere a oamenilor să se vaccineze, mai ales în mediul rural.”, a declarat Alexandru Rafila, luni seară, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel