Următorul sezon gripal va fi probabil sever. Expert SUA: observăm o reapariție acerbă a altor virusuri respiratorii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Infecții respiratorii
Infecții respiratorii

Sezonul gripal 2021-2022 ar fi mai sever decât de obicei și va afecta îndeosebi copiii mici, susțin experții americani.

Sezonul gripal 2021-22 va fi probabil mai sever decât media și va afecta în mod deosebit copiii mici, susțin două studii ale Școlii Publice de Sănătate a Universității din Pittsburgh, SUA.

Ambele cercetări sugerează că spitalizările și decesele legate de gripă pot fi atenuate dacă ratele de vaccinare sunt cu 20% și 50% mai mari decât cele din ultimele sezoane gripale.

„Deoarece măsurile de izolare COVID-19 - cum ar fi mascare, distanțare și închiderea școlilor - sunt relaxate în întreaga lume, observăm o reapariție acerbă a altor virusuri respiratorii, care nu prezintă un bun augur pentru sezonul gripal care urmează. (....) Într-o situație în cel mai rău caz, cu o tulpină de gripă extrem de transmisibilă care domină și o absorbție redusă a vaccinării împotriva gripei, modelele noastre predictive indică potențialul de până la aproape jumătate de milion de spitalizări suplimentare din pricina gripei în această iarnă, comparativ cu un sezon normal de gripă. Vaccinarea a cât mai mulți oameni împotriva gripei posibil va fi cheia pentru evitarea acestui scenariu", a spus Mark Roberts, director al Laboratorului de dinamică a sănătății publice la Pitt Public Health și autor principal al ambelor studii.

Roberts și colegii săi au efectuat două analize independente, utilizând diferite platforme de modelare matematică și publicând rezultatele separat. Ambele modele au produs rezultate consecvente și complementare. Folosind platforma de simulare Cadru pentru reconstituirea dinamicii epidemiologice (FRED), profesorul asistent de cercetare al sănătății publice Pitt, Mary Krauland, a condus o echipă care a descoperit că sezonul gripal 2021-22 ar putea avea cu aproximativ 20% mai multe cazuri de gripă decât în ​​mod normal, arată medicalxpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel