USMR-Alianța Medicilor: opriți internarea asimptomaticilor COVID-19 în spitale lângă cei în stare gravă

Adisa Codruț / 16 iun 2020 / 12:42
Infecția COVID
Infecția COVID

Reprezentanții USMR-Alianța Medicilor solicită Ministerului Sănătății internarea bolnavirilor asimptomatici de COVID-19 în spitale.

Într-o postare pe Facebook, cei de la USMR-Alianța Medicilor solicită public Ministerului Sănătății internarea asimptomaticilor COVID-19 în spitale. Argumentele lor sunt următoarele:

USMR-Alianța Medicilor solicită Ministerului Sănătății să oprească internarea pacienților asimptomatici COVID-19 în spitale și secții unde sunt internați pacienții cu coronavirus, care prezintă simptome. Pacienții asimptomatici pot fi urmăriți la domiciliu, nu internați cu cei care au simptome! Aceștia pot fi monitorizați atent la domiciliu. Este anormal să internezi pacienții asimptomatici într-un mediu infectat. În nicio altă țară pacienții asimptomatici nu sunt internați în același loc cu cei care au simptome. Atragem atenția asupra faptului că în România, un procent important din pacienții asimptomatici este reprezentat de cadre medicale, care sunt pregătite să ia toate măsurile de prevenție și control la domiciliu. Există studii care arată că încărcarea virală la pacienții severi este de 60 de ori mai mare decât la pacienții cu formă ușoară de boală. Internarea pacienților asimptomatici în același loc cu cei cu simptome duce la: creșterea riscului de agravare a situației medicale a pacienților asimptomatici; suprasolicitarea cadrelor medicale; consum inutil de material sanitare; dezvoltarea anxietății în cazul pacienților asimptomatici și a familiilor acestora. Având în vedere toate aceste argumente solicităm MS să revizuiască, de urgență, procedura și normele în vigoare”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy