Usturoiul, insecticidul NATURAL care îți scapă plantele de insecte dăunătoare

DCMedical Team |
Data publicării:
Usturoi
Usturoi

Insecticidele și pesticidele naturale sunt preferate în favoarea celor chimice. Usturoiul este unul dintre acele insecticide organice.

O soluție din usturoi și apă poate fi folosită cu încredere pentru a ține departe de plante dăunători ca afide, păienjeni, ciuperci ce cauzează mucegai. ”Apa de usturoi te va ajuta să faci acest lucru și să îți ții plantele sănătoase fără a utiliza substanțe chimice periculoase pentru sol”, scriu ce de la cumsa.ro. Soluția de care vorbesc ei se face dintr-o căpățână de usturoi și 250 ml de apă. Se toacă usturoiul într-un blender până capătă consistența unei creme, apoi se adaugă 250 ml de apă, se amestecă soluția în blender, iar apoi se pune amestecul într-un recipient de sticlă și se acoperă, timp de o zi.

Apoi, lichidul se strecoară ca să nu mai rămână vreo bucată de usturoi tocat, iar substanța se pune în 3 litri de apă. Iar apoi se folosește în grădină. Lichidul se aplică pe frunze, pe spatele lor, dar și pe sol, o dată pe săptămână. Dacă vreți să folosiți preventiv această soluție atunci e bine să o aplicați o data la două săptămâni.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel