Vaccin COVID sub formă de pastile: ANUNȚUL MOMENTULUI de la Oxford

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicament     FOTO pexels
Medicament FOTO pexels

Universitatea Oxford anunță că vaccinurile anti-COVID vor fi în viitor su formă de pastile sau spray nazal și vom putea uita de injecție.

O cercetătoare de la Universitatea din Oxford afirmă că, în viitor, vaccinurile anti-COVID-19 ar putea fi administrate sub formă de pilulă.

Sarah Gilbert, specialist în cadrul departamentului de vaccinologie, spune că în viitor, vaccinurile anti-COVID vor fi sub formă de pastilă sau spray. Astfel administrate, ar avea multiple beneficii. 
“După cum știți, toate vaccinurile au fost administrate în acest moment ca injecții intramusculare și nu este neapărat cel mai bun mod de a oferi protecție împotriva unei infecții cu virus respirator. Avem vaccinuri antigripale administrate prin spray nazal și aceasta ar putea fi o abordare foarte bună în viitor pentru a utiliza vaccinuri împotriva coronavirusurilor”, a afirmat Sarah Gilbert, potrivit presei britanice, citate de Cancan.
Totuși, va fi nevoie de timp pentru ca vaccinurile să fie dezvoltate sub această formă.
“Ambele abordări, pe care începem să le evaluăm, vor avea nevoie de timp pentru a fi dezvoltate. Vor trebui testate pentru siguranță și apoi și pentru eficacitate. Răspunsurile imune care vor fi generate de ambele abordări vor fi puțin diferite de ceea ce obținem de la o injecție intramusculară, dar ar putea avea avantaje mari”, a mai spus cercetătoarea Sarah Gilbert, potrivit Antena 3.
Conform celor mai noi date, la nivel global, cazurile de infectare cu noul coronavirus au ajuns la 113.247.481 de oameni, iar bilanțul deceselor este 2.511.774.  SUA, India, Brazilia, Rusia, UK, Franța, Spania, Italia, Turcia, Germania și Columbia sunt cele mai afectate țări de criza epidemiologică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel