Vaccin gripal: formulă care produce un răspuns imun ce durează peste 18 luni

Florina Pop / 07 dec 2020 / 19:13

Cercetătorii au dezvoltat o nouă formulă a vaccinului gripal care asigură un răspuns imun de cel puțin 18 luni. Noul vaccin se află în teste.

Cercetătorii de la Mount Sinai, SUA, au dezvoltat o nouă formulă a vaccinului gripal, capabilă să producă un răspuns imun cel puțin 18 luni. Aceasta ar reduce vaccinarea de două ori pe an, implicit cheltuielile care vin cu întregul proces de vaccinare. Noul vaccin e creat pe bază de hemaglutinină (HA) și are potențialul de a oferi protecție de lungă durată cu două sau trei imunizări, eliminând necesitatea revaccinării.

”Un vaccin împotriva virusului gripal care are ca rezultat o imunitate largă ar proteja probabil împotriva oricărui subtip sau tulpină emergentă de virus gripal și ar spori semnificativ pregătirea noastră pentru pandemie, evitând problemele viitoare cu pandemiile de gripă așa cum le vedem acum cu COVID-19”, spune Florian Krammer, profesor de microbiologie la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai și autorul studiului, conform medicalxpress.

Un vaccin universal împotirva gripei ar fi benefic pentru statele cu venituri mici și medii care nu au resursele sau logistica pentru a-și vaccina populația în fiecare an împotriva gripei.

Noul vaccin se află în fază 1, la care participă 65 de participanți din SUA și s-a constatat că produce un răspuns imun puternic care a rezistat cel puțin 18 luni după vaccinare.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy