Vaccin gripal, peste 7.200 de doze ajunse în Bihor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

A doua tranșă de vaccin antigripal, de 7.220 de doze, a ajuns în județul Bihor.

Vaccin antigripal, Bihor. Ministerul Sănătății a transmis miercuri, 16 octombrie, la DSP Bihor a doua tranșă de vaccin gripal, în cantitate de 7.220 doze. Dozele din această tranșă vor fi distribuite către unitățile medicale din județul Bihor (unități spitalicești, Serviciul Județean de Ambulanță, cabinetele medicilor de familie) în vederea vaccinării grupelor populaționale de risc.

Medicii de familie vor primi 10 doze de vaccin gripal per cabinet medical. Iar între 21 și 25 octombrie, între orele 8.00 și 14.00, aceștia sunt așteptați la sediul DSP Bihor mca să preia dozel de vaccin.

”DSP Bihor a informat medicii de familie, conform prospectului vaccinului, că acest vaccin nu poate fi administrat copiilor sub 3 ani.
Dozele primite gratuit de la Ministerul Sănătății sunt destinate grupelor populaționale considerate la risc și pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală”, se arată într-un comunicat al instituției.

Vaccin antigripal, Bihor. Grupele de populație de risc:

1. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 64 ani în evidentă cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm, sau cu virusul imunodeficienței umane.
2. Gravide.
3. Medici, cadre medii sanitare și personal auxiliar, atât din spitalele cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariații instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații.
4. Persoanele, adulți sau copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoanele care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt.
5. Persoanele cu vârsta egală sau peste 65 ani.

Prima tranșă de vaccin gripal (720 doze) a ajuns, în județul Bihor, în cursul lunii septembrie 2019 și distribuită către Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea, dar nu a fost suficientă pentru imunizarea întregului personal. În cursul lunii noiembrie se estimează că se vor primi încă două tranșe de vaccin gripal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel