Vaccin, reacții adverse: câți români au avut reacții după ce s-au imunizat împotriva COVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:
Prima asistentă medicală vaccinată de COVID  FOTO: Facebook Ro Vaccinare
Prima asistentă medicală vaccinată de COVID FOTO: Facebook Ro Vaccinare

Șapte persoane au avut reacții adverse, din aproape 3.000, care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că, din cele 2.778 cadre medicale vaccinate, şase persoane au avut reacţii adverse în ultimele 24 de ore.
Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ultimele 24 de ore sunt 712 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech.
În total, s-au imunizat împotriva coronavirusului 2.778 de persoane.
Numărul de reacții adverse din ultimele 24 de ore a ajuns la șase, considerate „reacții comune și minore”, astfel: două reacții de tip local, cu durere la locul injectării și patru reacții generale: două febrile, două alergice de tip urticarie.
În total, în cele trei zile de vaccinare, au fost șapte reacții adverse, potrivit Antena 3.
Cea de-a doua tranşă de vaccinuri împotriva coronavirusului, de 140.400 de doze, a ajuns marţi dimineaţă la noi în ţară. Vaccinurile au fost transportate în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă.
Autoritățile au mai anunțat că în București vor fi distribuite 40.950 de doze, în Iași 25.350 de doze, în Cluj-Napoca 29.250 de doze, în Constanța 8.775 de doze, în Craiova 12.675 de doze, în Brașov 12.675 de doze și în Timișoara 10.725 de doze.
Astăzi a început vaccinarea și la Institutul „Marius Nasta” din București, precum și la Spitalul Universitar de Urgență București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel