Vaccinare anti-COVID: Israelul începe campania pe 27 decembrie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 începe în Israel pe 27 decembrie. Primul lot a ajuns deja în țară.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat miercuri că ţara sa va începe administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 pe 27 decembrie, după ce a primit un prim lot de la gigantul farmaceutic american Pfizer. Aceste prime vaccinuri au sosit cu mare pompă la bordul unui avion de marfă al companiei DHL pe Aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv, întâmpinate de un Netanyahu zâmbitor.
"Aceasta este o zi de sărbătoare pentru Israel!", a declarat premierul, adăugând că "se întrevede sfârşitul pandemiei". "Primele vaccinări vor avea loc pe 27 decembrie", a precizat Netanyahu ulterior în cursul zilei, într-o conferinţă de presă, adăugând că serviciile de sănătate publică vor putea administra 60.000 de doze pe zi.
"Cer ca fiecare cetăţean israelian să fie vaccinat şi, pentru asta, am cerut să dau exemplul şi să fiu prima persoană vaccinată în Israel", a adăugat el, repetând o declaraţie similară făcută mai devreme, fără a preciza însă când se va întâmpla acest lucru.

Israelul a cumpărat în noiembrie opt milioane de doze de la Pfizer cu livrare programată începând din ianuarie 2021, însă primele doze au sosit mai devreme, în ajunul Hanuka, Sărbătoarea Luminilor, celebrată începând de joi. "Mâine urmează o altă expediere, iar ea va fi mult mai mare", a precizat Netanyahu, arată surse ctate de Agerpres.

Israelul, care lucrează la propriul vaccin, a comandat, de asemenea, şase milioane de doze de la laboratoarele Moderna. În total, aceste 14 milioane de doze pot proteja circa şapte din nouă milioane de israelieni, vaccinarea implicând două doze de persoană.
Guvernul israelian a anunţat luni impunerea unei interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii în timpul celebrării Hanuka, din cauza creşterii numărului de infectări înregistrate în ultimele săptămâni.

Potrivit lui Netanyahu, Ministerul Sănătăţii lucrează în prezent la crearea unui "paşaport verde" care să le permită persoanelor vaccinate să intre în mall-uri sau să obţină diverse servicii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel