Vaccinare contra COVID-10: Cine sunt cei 66.884 de români sub 65 de ani care vor fi REPROGRAMAȚI. RĂSPUNSURI OFICIALE

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Vaccinare contra  COVID: La solicitarea DC Medical, CNVAC a făcut clarificări privind cele 66.884 de oameni cu vârsta sub 65 de ani, care vor fi reprogramați. Iată din ce categorii sunt aceste persoane: 

„În grupa de vârstă de sub 65 de ani, pe lângă persoanele cu boli cronice se regăsesc și persoane din etapa I care nu au fost vaccinate pana la acest moment ( ex. Studenți la medicina, personal medical neeligibil pana la momentul actual)”, au anunțat reprezentanții CNCAV. 

Întrebați cum vor fi selectați cei 66.884 de români din sutele de mii cu vârsta sub 65 de ani programate la vaccinare contra COVID, aceiași reprezentanți au spus că e vorba de persoanele care erau programate doar într-un anumit interval: 

„Ne referim doar la cei programați in perioada 30 Ianuarie - 11 Februarie", au arătat aceștia. 

Întrebați cum vor vaccina în același timp, cu același personal medical și cu același număr de centre de 3 ori mai mulți pacienți, adică cei programați și cele două tranșe de oameni reprogramați, reprezentanții CNCAV au spus că „Pentru fiecare reprogramare se va aloca un interval orar, astfel încât sa fie evitate situațiile menționate”. 

Dintre cei reprogramati din 30 Ianuarie:

6% sunt din etapa1,

41% sunt persoane programate pe categoria esențiali (validați și cu boală cronică la CNAS) și

53% sunt programați în categoria boli cronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel