Urmărește dezbaterea live

Vaccinare obligatorie, atenționare MAE de călătorie. Poliomielită

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Imunizare
Imunizare

ONU a actualizat lista țărilor unde călătorii trebuie să prezinte, la trecerea frontierei, dovada de vaccinare obligatorie contra poliomielitei, atenționează MAE.

MAE anunță cetățenii români, printr-o atenționare de călătorie, că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis prelungirea măsurii de extindere a stării de Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională în urma evaluării recente cu privire la pericolul de răspândire a virusului polio sălbatic și/sau derivat din vaccin în mai multe țări.

ONU a actualizat lista cu țările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea antipoliomielită. Astfel, acestea rămân obligatorii pentru cei care vor să călătorească în: Afganistan, Pakistan, Nigeria, Indonezia, Myanmar, Papua Noua Guinee și Somalia.

Persoanele care doresc să călătorească nu au dreptul să părăsească teritoriul țărilor respective, indiferent de punctul de trecere al frontierei (rutier, naval, aerian), fără documentele prin care se atestă vaccinarea antipolio. În caz contrar, autoritățile de frontieră ale acestor țări au dreptul să interzică părăsirea teritoriului. Pentru evitarea acestor situații, cetățenilor din țările respective care solicită viza pentru România li se va solicita carnetul internațional de vaccinări, în care este înregistrată efectuarea vaccinării.

Este recomandată vaccinarea persoanelor care călătoresc spre și dinspre: Angola, Benin, Camerun, China, Republica Democratică Congo, Etiopia, Filipine, Ghana, Kenya, Mozambic, Niger, Nigeria și Republica Central Africană.

Riscul de transmitere a virusurilor polio în subregiunea lacului Ciad se menține pentru țările învecinate: Ciad, Kenya, Djibouti, Malawi, Siria și Sudanul de Sud. OMS și specialiștii structurilor de sănătate publică din domeniul de implementare a Regulamentului Sanitar Internațional - 2005 reiterează faptul că răspândirea polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) la nivel internațional constituie încă un risc și se recomandă pentru călătoriile spre aceste state vaccinarea antipolio.

Pentru cetățenii români care călătoresc spre aceste țări și nu au fost vaccinați antipolio în ultimele 12 luni, vaccinarea se va face cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgență, chiar înaintea acesteia. Vaccinarea va fi notificată pe certificatul internațional de vaccinări și va însoți documentele de călătorie, precizează MAE.

PAGINILE CARE POT FI CONSULTATE PENTRU SITUAȚIA LA ZI: 

Pagina oficială a OMS

Pagina oficială a MAE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel