Vaccinarea antigripală la gravide: cât este de sigură

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

Vaccinarea antigripală la femeile însărcinate este nu doar sigură, ci și recomandată, spun specialiștii. Aceasta va asigura imunitate atât mamei, cât și fătului, chiar și în primele luni după naștere, dacă mama îl alăptează.

Sezonul gripal este la un pas, iar pandemia de coronavirus este încă în plină desfășurare. Suprapunerea celor două infecții îi sperie pe specialiști, care spun că ar avea potențial fatal. În aceste condiții, vaccinarea contra virusului gripal este una din cele mai bune soluții, spune specialiștii.
Dar cât de sigur este pentru femeile însărcinate? Ei bine, este sigur, răspund tot ei. De fapt, Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi recomandă ca toate femeile care sunt însărcinate în timpul sezonului gripal să fie vaccinate împotriva gripei, indiferent de trimestrul sarcinii.
Un vaccin antigripal în timpul sarcinii poate ajuta să preveniți gripa și complicațiile materne. Gripa este mai probabil să provoace boli grave la femeile însărcinate, decât la femeile care nu sunt însărcinate. Cercetările au arătat că vaccinarea antigripală scade riscul unei femei gravide de a fi internată în medie cu 40%.
De asemenea, vaccinarea ajută la prevenirea potențialelor probleme de sănătate fetală datorate gripei. A avea febră cauzată de gripă la începutul sarcinii poate crește riscul de malformații congenitale fetale.
Protejează-ți-vă bebelușul după naștere. Sugarii prezintă un risc crescut de apariție a simptomelor grave de gripă, dar vaccinul antigripal nu poate fi administrat până la vârsta de 6 luni. Dacă faceți un vaccin antigripal în timpul sarcinii, anticorpii pe care îi dezvoltați vor trece prin placentă și, dacă alăptați, în laptele matern. Acești anticorpi vă ajută să vă protejați copilul de gripă după naștere, potrivit medicalxpress.com.
Vaccinul antigripal nu vă va proteja de boala coronavirusului 2019 (COVID-19). Dar vaccinul împotriva gripei este deosebit de important în acest sezon, deoarece gripa și boala coronavirusului 2019 (COVID-19) provoacă semne și simptome comune similare. Vaccinarea împotriva gripei ar putea reduce simptomele care ar putea fi confundate cu cele cauzate de COVID-19. Prevenirea gripei și reducerea severității bolilor gripale și a spitalizărilor ar putea, de asemenea, diminua stresul sistemului de îngrijire a sănătății.
Când vă vaccinați, solicitați vaccinul împotriva gripei - nu vaccinul cu spray nazal. Vaccinul antigripală este făcută dintr-un virus inactivat, deci este sigur atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș în orice etapă a sarcinii. Vaccinul cu spray nazal nu este recomandat pentru utilizarea la femeile gravide.
Dacă aveți îngrijorări cu privire la vaccinul împotriva gripei în timpul sarcinii, discutați cu medicul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel