Vaccinarea ar putea preveni 92% din cancerele legate de HPV

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Vaccinarea ar putea preveni 92% din cancerele legate de virusul papiloma uman (HPV), au afirmat ieri autoritățile sanitare americane, care fac o prioritate din aceasta.

Autoritățile din SUA pledează pentru vaccinarea contra virusului papiloma uman (HPV).

„Un viitor fără cancere legate de HPV este la îndemâna noastră, însă este necesar să acționăm rapid pentru a îmbunătăți rata de vaccinare", a declarat Brett Giroir, ministru adjunct al Sănătății, care dorește o acoperire vaccinală de 80% în SUA împotriva HPV, notează AFP și Agerpres.

Potrivit unui nou raport al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), HPV s-a aflat la originea a 34.800 de cazuri de cancer, în medie, între 2012 și 2016 în Statele Unite.

Virusul, vinovat de mai multe tipuri de cancer

Virusul, transmisibil pe cale sexuală, poate provoca cancere atât la femei cât și la bărbați - de col uterin, vagin, penis, anus sau laringe.

Autoritățile sanitare recomandă vaccinarea tuturor pre-adolescenților împotriva HPV înainte de a fi expuși, la vârsta de 11 sau 12 ani.

Cu toate acestea, rata de vaccinare progresează foarte lent în rândul adolescenților americani, doar 51% dintre aceștia primind ansamblul dozelor recomandate, cu doar 2% mai mult decât în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel