Vaccinarea contra COVID este OBLIGATORIE pentru adulți, în AUSTRIA! Legea a fost votată! PREMIERĂ ÎN EUROPA

Adisa Codruț |
Data publicării:
Campanie vaccinare
Campanie vaccinare

Austria este prima țară din Uniunea Europeană unde s-a adoptat vaccinarea obligatorie a adulților contra COVID-19!

Parlamentul de la Viena a adoptat astăzi legea privind obligativitatea tuturor adulților de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria devenind prima țară din Uniunea Europeană care ia o astfel de măsură pentru a lupta împotriva pandemiei, în pofida numeroaselor proteste de stradă.

Proiectul de lege, care a fost prezentat încă din noiembrie în încercarea de adetermina cât mai mulți austrieci să se vaccineze contra COVID fără să fie obligați, a fost aprobat cu o largă majoritate în Parlament: 137 de voturi „pentru” și 33 „împotrivă”. 

Măsura va intra în vigoare, efectic, de pe 4 februarie.

„Vaccinarea este șansa societății noastre de a atinge o libertate durabilă și continuă, fără ca virusul să ne limiteze”, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer, care este  conservator, în fața presei, înaintea ședinței din Parlament.

Seful guvernului de la Viena a recunoscut că subiectul vaccinării obligatorii „face obiectul unei dezbateri intense și pasionate”.

În plus față de Verzi, partenerii de coaliție ai conservatorilor, proiectul de lege a fost susținut și de conducerea partidelor social-democrat și liberal.

Singurul partid politic care s-a opus a fost cel de extremă dreaptă, care contesta obligativitatea vaccinării în numele apărării libertăților individuale.

Liderul FPO (Partidul Libertății), Herbert Kickl, care se opune vehement vaccinurilor, a spus, în timpul dezbaterilor, că acest proiect „deschide calea totalitarismului în Austria”.

'Nu avem majoritate, astăzi, în Parlament, dar o avem în exterior” le-a aruncat, el, colegilor parlamentari, amenințând că va sfida legea.

Guvernul austriac insistă că obiectivul acestei legi nu este de a impune nici vaccinarea cu forța, nici sancțiuni financiare, deși documentul stipulează amenzi de la 600 la 3.600 de euro. Amenzile, însă, vor fi anulate dacă respectivul contravenient se va vaccina în termen de două săptămâni de la aplicarea acesteia. 

Votul de joi a fost dat în ziua în care Austria a raportat un număr record de infectări de la începutul pandemiei încoace: aproape 30.000.

În jur de 72% din populație este vaccinată cu schema integrală, procent inferior, însă, celui din Franța ori din Spania.

Potrivit Ministerului Sănătății, mai sunt de convins să se vaccineze un milion și jumătate de adulți austrieci. A fost înființată chiar și o loterie, cu premii de 500 de euro pentru vaccinați.

Autoritățile au anunțat că deși legea se va aplica de la 4 februarie, pentru a le lăsa timp celor care nu s-au horătât și care vor primi o scrisoare de convocare la vaccinare, faza controalelor și amenzilor va începe la mijlocul lunii martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel