Vaccinarea copiilor între 12 și 15 împotriva COVID. Dr. Valeriu Gheorghiță: din septembrie ar trebui ca numărul de doze să fie suficient

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID  FOTO: Facebook
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID FOTO: Facebook

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat luni, 12 aprilie, cum se va face vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, spune că Pfizer este singura companie care a depus documentația în vedere obținerii autorizației pentru administrarea vaccinului împotriva infecției COVID la copii cu vârste între 12 și 15 ani.

”Singurul vaccin care este în măsură să asigure această indicație, în momentul de față, este vaccinul de la Pfizer, care a și depus documentația la FDA, urmând ca ulterior să depună aceleași date și la Agenția Europeană a Medicamentului. În general, timpul de acordare a acestei autorizări este de aproximativ două luni așa că estimăm că din al treilea trimestru al acestui an se va obține această autorizare și vom putea să includem inclusiv această grupă de vârstă pentru vaccinarea cu Pfizer. (...) Teoretic, din septembrie ar trebui ca numărul de doze să fie suficient și să nu se mai impună o prioritizare, dar este important să facilităm accesul celor mai vulnerabili la vaccinare”, a afirmat medicul, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel