Vaccinul anti-COVID a ajuns în țară. Raed Arafat: a fost un efort imens

Angela Sabău |
Data publicării:

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns în România, vineri, pe cale terestră, fiind aduse cu un camion special care a trecut prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Ardelean, a declarat că transportul a avut un culoar dedicat de trecere, iar formalităţile de frontieră au fost făcute rapid.

"Camionul a avut un culoar special de trecere, iar de la frontieră se va îndrepta spre Bucureşti", a spus Ardelean.

La frontieră, transportul a fost întâmpinat de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şi de şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă. Camionul cu primele doze de vaccin alocate României va fi escortat până în Capitală de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei.
Vaccinurile ar urma să ajungă sâmbătă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Vaccinarea începe duminică în zece spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în luptă împotriva COVID-19.

”Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție. Vedem cum UE a reușit să nu dezamăgească cetățenii. 

Așa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele doze de vaccin, au intrat astfel de camioane în toate țările membre ale Uniunii Europene astfel încât să înceapă campania împreună. A fost un efort imens la care au participat toate statele membre, inclusiv România. Achiziție comună, abordare comună și implementare împreună. Pentru noi este o speranță, lumina de la capătul tunelului, dar atenție! Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat și că uităm de măsurile obligatorii. Este doar un început care va dura până va avea un impact. De astăzi, lucrăm pe două fronturi: frontul de combatere și de limitare a răspândirii virusului și frontul de vaccinare și de prevenire”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Pentru noi este o speranță, lumina de la capătul tunelului, dar atenție! Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat și că uităm de măsurile obligatorii. Este doar un început care va dura până va avea un impact. De astăzi, lucrăm pe două fronturi: frontul de combatere și de limitare a răspândirii virusului și frontul de vaccinare și de prevenire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel