Vaccinul anti-COVID, realizat de Moderna, nu va fi gata până la prezidențialele americane

Adisa Codruț / 01 oct 2020 / 14:43

Compania farma Moderna nu va solicita o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinul său împotriva infecției COVID-19 înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

CEO companiei farma Moderna a declarat, în presa americană, că nu va solicita o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinul său împotriva coronavirusului înainte de 25 noiembrie. Stephane Bancel a declarat ziarului: „25 noiembrie este momentul în care vom avea suficiente date de siguranță pentru a putea introduce într-un fișier EUA pe care îl vom trimite la FDA (Food and Drug Administration) - presupunând că datele de siguranță sunt bune, adică un vaccin este considerat sigur”. 

Vaccinul Moderna este unul dintre cele 11 vaccinuri experimentale aflate în ultima etapă de analiză. Un altul este dezvoltat de Pfizer, al cărui director executiv Albert Bourla a luat poziția conform căreia compania sa ar putea avea un răspuns clar până în octombrie. Majoritatea experților sunt sceptici cu privire la afirmație, considerând că nu sunt suficiente date care să confirme siguranța și eficacitatea vaccinului până la acel moment, potrivit medicalxpress.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy