Vaccinul antigripal: de ce e mai necesar ca oricând să-l faci, anul acesta

Angela Sabău |
Data publicării:
Spray-ul nazal  Foto: Pixabay
Spray-ul nazal Foto: Pixabay

Vaccinul antigripal e mai necesar ca oricând anul acesta, atrag atenția specialiștii. Aceștia arată că, deși nu protejează de infecția cu coronavirus, protejează de suprapunerea celor două virusuri.

Vaccinul împotriva gripei protejează împotriva gripei sezoniere, dar nu și împotriva infecției cu noul coronavirus. Cu toate acestea, evitarea infecției cu virusul gripal este deosebit de importantă anul acesta.
Oficialii din domeniul sănătății și grupurile medicale îndeamnă oamenii să facă fie vaccinul împotriva gripei, fie sprayul nazal, astfel încât medicii și spitalele să nu se confrunte cu efortul suplimentar de a trebui să trateze gripa, în mijlocul pandemiei de coronavirus.
„Ca să nu mai vorbim de factorul de confuzie: bolile prezintă simptome precoce atât de similare, încât persoanele care suferă de gripă pot crede în mod eronat că au COVID-19”, a spus dr. Gregory Poland, specialist în boli infecțioase la Clinica Mayo, citat de MedicalExpress.

Testul poate face diferența între cele două afecțiuni

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă vaccinul antigripal pentru toată lumea începând cu vârsta de 6 luni și sugerează administrarea acestuia până la sfârșitul lunii octombrie.
CDC spune că vaccinul vă protejează de gripă și că e nevoie de aproximativ două săptămâni pentru ca protecția pe care o asigură să se activeze. Vaccinul antigripal nu este perfect, dar studiile arată dacă persoanele vaccinate care se îmbolnăvesc nu fac forme grave. 
Câteva studii defectuoase de-a lungul anilor au încercat să coreleze vaccinul antigripal cu riscul crescut de alte infecții respiratorii, dar experții spun că nu există dovezi în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel