Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit în Vaxzevria

Irina Radu |
Data actualizării: | Data publicării:

Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit. Schimbarea denumirii în Vaxzevria a fost aprobată în data de 25 martie de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Vaccinul rămâne neschimbat, dar noul nume va fi însoțit și de un nou ambalaj. Serul este în continuare aprobat pentru a fi folosit în Uniunea Europeană.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca are o eficienţă de 76% împotriva COVID-19, potrivit unui anunț făcut, joi, 25 martie, de reprezentanții companiei farmaceutice.

Vaccinul AstraZenenca este sigur și eficient, potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA). În concluzie, forul medical spune că serul AstraZeneca nu este asociat cu un risc crescut al trombozelor.

Directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, Emer Cooke, a afirmat că efectele adverse vor fi în continuare studiate și că vor fi investigate de asemenea cazurile rare de tromboze.

Ce spune OMS

 

Inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat, în continuare, utilizarea vaccinului dezvoltat de compania AstraZeneca.

“Nu există vreun motiv de a nu-l utiliza. Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca.”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel