Vaccinul AstraZeneca, cine îl va primi. Premierul Florin Cîțu dă detalii

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă, 6 februarie, după rapel, că peste câteva zile se pot face programări pentru vaccinul împotriva COVID, dezvoltat de compania AstraZeneca.

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, spune că în februarie vor sosi circa 600.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

”Câteva informaţii despre AstraZeneca. Vine în România. În luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze. Începem programarea din 10 februarie pentru AstraZeneca, persoane între 18 şi 55 de ani şi vom avea 180 de cabinete noi pentru AstraZeneca. Cred că de mâine încep să fie distribuite 81.600 de doze, dar programarea va începe din 10 februarie. În această lună începem să avem din ce în ce mai multe. Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare, deşi am rămas în topul UE în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, dar începând cu luna martie primim din ce în ce mai multe doze şi programul de vaccinare se va accelera. Vom trece de 50.000 de vaccinuri pe zi din lună martie şi vom merge către acea țintă de 100.000  pe care ne-am pus-o de la început”, a declarat premierul Florin Cîțu după ce a primi a doua doză de vaccin împotriva COVID.

O informare din partea Guvernului anunță sâmbătă, 6 februarie, sosirea noilor doze:

”81.600 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, mâine dimineață, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a
vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel