Vaccinul gripal VaxigripTetra, anunțul SANOFI. România a comandat de 4 ori mai mult

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Compania farmaceutică SANOFI explică de ce se găsesc greu vaccinuri gripale. 

„În ultima perioadă, ne confruntăm cu un număr extrem de mare de solicitări pentru vaccinul gripal VaxigripTetra®, comparativ cu necesarul pieței locale, situația fiind similarăîn toate țările afectate de COVID-19, la nivel mondial”, arată SANOFI Romania, într-un comunicat dat publicității.

„În contextul pandemic actual, Sanofi Romania face următoarele precizări:

a. Înțelegem și suntem conștienți de dificultățile privind disponibilitatea vaccinului gripal în farmacii. Din păcate, în contextul COVID-19, ne confruntăm cu o cerere de vaccin gripal mult crescută și atipică, la toate nivelurile, național, european și global.

b. La nivel global, Sanofi Pasteur și-a consolidat angajamentul de a proteja sănătatea publică și a extins la maximum capacitatea sa de producție, producând pentru sezonul 2020-2021 cu 20% mai multe doze de vaccin gripal în comparație cu sezonul precedent, o cifră record în toată istoria noastră.

Am asigurat producția continuă de vaccinuri antigripale în timpul carantinei COVID-19 pentru a ne respecta angajamentele și pentru a îndeplini cât mai multe comenzi suplimentare, pe cât permit capacitățile noastre de producție. Procesul de producție, care durează 6 luni, a fost demarat imediat după ce Organizația Mondială a Sănătății a recomandat tulpinile de virus ce trebuie incluse în vaccin.

c. Subliniem că România este o țară prioritară pentru Sanofi, iar numărul de doze de vaccin gripal pe care îl distribuim în acest sezon este de 4 ori mai mare decât în sezonul precedent, răspunzând nevoilor estimate de către autorități pentru sistemul public (Programul Național de Vaccinare) și comunicate de către distribuitori pentru piața privată (farmacii cu circuit deschis). Distribuția vaccinului gripal se realizează în termenele agreate, conform calendarului de livrare stabilit pentru numărul de doze precomandate. 

Precizăm că distribuția pe piață a vaccinului gripal se face exclusiv prin intermediul distribuitorilor cu care avem relații comerciale, în baza unor precomenzi transmise de aceștia pentru piața privată la începutul anului, respectiva contractelor pentru sistemul public de sănătate, încheiate cu autoritățile de sănătate publică pentru sezonul gripal respectiv. 

d. Procesul de distribuție către piață a demarat chiar de la jumătatea lunii septembrie, Sanofi Pasteur fiind primul producător care a furnizat vaccinul gripal în piața privată.

e. Prin intermediul distribuitorilor, vom continua să livrăm cantitățile de doze de vaccin gripal în termenele agreate - atât în public (către Programul Național de Vaccinare), cât și în farmacii, pe baza precomenzilor transmise la începutul anului.

f. Date fiind specificul și durata procesului de producție, precizăm că în acest moment suplimentarea numărului de doze de vaccin gripal nu este posibilă. 
g. Categoriile de persoane considerate la risc pot beneficia gratuit de vaccinare antigripală prin intermediul Programului Național de Imunizare derulat de Ministerul Sănătății prin cabinetele medicilor de familie”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel