Vaccinul Pfizer, eficace 100% în cazul tulpinii sud-africane a COVID. ANUNȚUL companiei

Florina Pop |
Data publicării:
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech

Vaccinul Pfizer-BioNTech este eficace în cazul tulpinii sud-africane a COVID, susține un studiu realizat de cele două companii.

Vaccinul Pfizer-BioNTech s-a dovedit eficace în proporție de 100% în prevenirea îmbolnăvirilor COVID cu tulpina sud-africană, arată un studiu al celor două companii care au dezvoltat serul. Sunt primele date clinice care arată că un vaccin poate proteja eficient împotriva tulpinilor COVID care circulă momentan pe glob.

Într-un comunicat, Pfizer și BioNTech SE anunță joi, 1 aprilie, că rezultatele unui studiu, la care au participat 927 de bolnavi COVID, că vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19, BNT162b2, a fost de 91,3% eficace împotriva COVID-19, măsurată de la șapte zile până la șase luni după a doua doză.

”Aceste date confirmă profilul de eficacitate și siguranță favorabil al vaccinului nostru și ne poziționează să depunem o cerere de licență biologică la FDA din SUA. (...) Eficacitatea ridicată a vaccinului observată până la șase luni după a doua doză și împotriva variantei predominante în Africa de Sud oferă încredere suplimentară în eficacitatea generală a vaccinului nostru”, a declarat Albert Bourla, președinte și director executiv Pfizer. 

„Este un pas important pentru a confirma în continuare eficacitatea puternică și datele bune de siguranță pe care le-am văzut până acum, în special într-o urmărire pe termen mai lung”, a declarat Ugur Sahin, CEO și cofondator al BioNTech. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel