Vaccinul produs de AstraZeneca, aprobat în UE: când ar urma să ajungă în România

Adisa Codruț / 30 ian 2021 / 08:35
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca

România ar urma să primească aproape 800.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca, după data de 9 februarie.

Medicul Valeriu Georghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din româna, a apreciat că după data d e9 febriarie vor ajunge în România paproape 800.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca, vaccin care tocmai a fost autorizat în UE.
„După cum știm, astăzi, AstraZeneca a primit autorizarea de la Agenția Europeană a Medicamentelor, ne așteptăm ca după data de 9 februarie să avem primele doze care ajung și în România. Avem pentru luna februarie circa 750.000, aproape 800.000 de doze alocate, însă prima tranșă va fi undeva după 9 februarie, din ceea ce se estimează. Dar nu avem un calendar exact, confirmat pentru AstraZeneca”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiță la Digi24.
„Am solicitat acest calendar, tocmai pentru a face un plan bine pus la punct, în perspectiva din data de 9-10 februarie de deschidere a noi centre de vaccinare. Ne dorim vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, alături de alte categorii de persoane la risc”, a mai spus el.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy