Vaccinurile antigripale destinate persoanelor la risc, utilizate aproape 83%

Adisa Codruț / 11 dec 2019 / 14:17
Vaccinare
Vaccinare

Aproape 83% din vaccinurile antigripale alocate județului Tulcea de către MS au fost utilizate pentru imunizarea persoanelor la risc.

Medicii de familie tulceni au utilizat aproape 83% din vaccinurile antigripale gratuite acordate de Ministerul Sănătăţii judeţului pentru imunizarea persoanelor incluse în categoriile cu risc, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP), pe site-ul propriu.

"DSP a primit de la Ministerul Sănătăţii 20.580 de doze de vaccin antigripal. Până în prezent au fost imunizate 17.172 persoane", arată sursa citată de agerpres.ro.

În ultima săptămână de supraveghere, DSP a înregistrat 706 de infecţii acute ale căilor respiratorii, 74 de cazuri de pneumonie şi nici un caz de gripă.

"Metoda cea mai eficientă şi recomandată pentru prevenirea apariţiei gripei este vaccinarea", se menţionează în informarea DSP.

Vaccinurile antigripale gratuite acordate de Ministerul Sănătăţii sunt destinate categoriilor de persoane cu gradul cel mai mare de expunere la virusul gripal, printre care personalul medical, persoanele care suferă de boli cronice, cardiace, respiratorii şi de diabet zaharat, gravidele, persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani şi cele instituţionalizate.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy