Vaccinurile, compensate prin decizie a Guvernului. Care intră în lista de compensare de la 1 septembrie

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
vaccinurile - FOTO: Freepik
vaccinurile - FOTO: Freepik

Vaccinurile vor fi compensate începând cu data de 1 septembrie. Care tratamente sunt incluse pe listă.

Vaccinurile vor fi compensate în proporție de 50-100%, potrivit documentului aprobat de Guvern. Astfel, din luna septembrie vor putea fi decontate vaccinurile gripale pentru categoriile la risc, iar de la 1 decembrie vor fi compensate şi alte tipuri de vaccinuri.

”Este o modificare a hotărârii de Guvern 720 din 2008 și se introduce o nouă listă cu DCI-uri (denumiri comune internaționale corespunzătoare), sublista E se numește, corespunzătoare vaccinurilor pentru decontare.

Regimul de decontare va fi între 50 și 100%. Iar această hotărâre va intra în vigoare imediat, pentru că din luna septembrie vor putea fi decontate pentru categoriile la risc, compensate vaccinurile gripale, iar de la 1 decembrie vor fi decontate celelalte vaccinuri, și aș vrea să le enumăr: pneumococic, meningococic, HPV, DTP, acelular pentru adulți, vaccinuri hepatic tip B, vaccinul Rubeola Rujeola Oreion, respectiv vaccinul varicelic, care vor fi compensate în proporție variabilă, în funcție de categoria care este recomandată de către Comitetul Național de Vaccinologie.

Aș vrea să vă menționez, cred că e un lucru foarte important, compensarea acestor vaccinuri îndepărtează orice fel de discuție și de suspiciune legată de obligativitatea vaccinării, pentru că, în mod evident, obținerea unui vaccin prin compensare se realizează prin solicitarea unei prescripții la medicul de familie și, ulterior, achiziția vaccinului compensat integral sau parțial de către beneficiar în farmacie.

Unele dintre vaccinuri se vor putea administra direct în farmacie. Mă refer în special la vaccinul gripal”, a spus prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, la finalul ședinței de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel