Vaccinurile împotriva COVID-19, testate într-un amplu studiu clinic

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Cercetătorii olandezi pregătesc un studiu clinic în care voluntari umani vor testa vaccinurile împotriva COVD-19.

 

 

Cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Leiden (LUMC) din Ţările de Jos se pregătesc pentru un potenţial studiu clinic de tipul "human challenge", în cadrul căruia voluntarii sunt infectaţi în mod deliberat cu noul coronavirus pentru a se putea testa, în mediu controlat, eficacitatea candidaţilor la vaccinul împotriva COVID-19. Planul a atras deja 240 de voluntari, arată surse citate de Agerpres. Astfle de studii clinice ce ar urma să înceapă în ianuarie au fost anunțate încă din septembrie.

Cercetătorii din Olanda nu s-au decis deocamdată să înceapă studiul, fiind necesară obţinerea avizelor legale.

Un astfel de studiu "poate fi important pentru a răspunde la întrebările pe care le avem încă despre COVID-19: cât timp durează protecţia după infectare? Cum comparăm vaccinurile? Câţi anticorpi producem? Ce încărcătură virală provoacă o infecţie?", a declarat Meta Roestenberg, cercetătoare în cadrul LUMC, citată în comunicat. "Prin acest studiu se poate răspunde la astfel de întrebări", mai arată sursa citată.

O companie britanică de biotehnologie a anunţat luna trecută că se află în discuţii avansate cu guvernul britanic pentru a crea şi furniza tulpini de coronavirus pentru un astfel de studiu.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel