Valeriu Gheorghiţă: Aproape 70% din cei vaccinaţi în ultima lună au vârsta sub 60 de ani

Angela Sabău / 02 noi 2021 / 14:52
Col. dr. Valeriu Gheorghiță
Col. dr. Valeriu Gheorghiță

Aproape 70% dintre persoanele vaccinate în ultima lună au vârste sub 60 de ani și sunt active. 

Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că aproape 70% dintre cei vaccinaţi în ultima lună sunt persoane active, cu vârstă sub 60 de ani, precizând că în perioada 4 - 31 octombrie au fost înregistrate peste 1,4 milioane de persoane noi care s-au prezentat la vaccinare.

"În ultimele 4 săptămâni am avut o creştere progresivă a adresabilităţii persoanelor la centrele de vaccinare. Practic, din 4 octombrie până pe 31 octombrie au fost peste 1,4 milioane de persoane vaccinate (...), persoane noi care s-au prezentat la vaccinare. În ultima săptămână au fost peste 575.000 de persoane vaccinate, număr de persoane noi, faţă de săptămâna precedentă, când au fost circa 450.000 de persoane", a afirmat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Din analiza grupelor de vârstă a rezultat că aproximativ 40% dintre cei vaccinaţi în ultima lună sunt persoane cu vârstă sub 40 de ani.

"Aproximativ 38% sunt persoane din grupa de vârstă 40-59 de ani şi restul de 22% sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani. Practic, aproape 70% din persoanele vaccinate în ultima lună sunt persoane active, cu vârstă sub 60 de ani. Ceea ce este foarte bine din punctul de vedere al riscului de transmitere şi de răspândire a infecţiei, însă, uitându-mă la grupa de vârstă peste 60 de ani, acest procent este relativ scăzut, ţinând cont de faptul că vârsta avansată reprezintă un factor de risc important pentru evoluţia nefavorabilă cu SARS-CoV-2", a explicat Valeriu Gheorghiţă. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy