Valeriu Gheorghiță, despre tulpina africană: nu anticipăm că se va extinde rapid

DCMedical Team |
Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID  FOTO: Facebook
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID FOTO: Facebook

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a vorbit despre tulpina africană a virusului SARS-CoV-3. 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împtriva COVID-19 din România, spune că nu crede că tulpina africana se va extinde rapid.
”Ieri a fost o zi în care am simțit că putem câștiga această cursă împotriva pandemiei pentru că la acest moment campanie e în plină derulare. Avem peste 800.000 persoane vaccinate, din care majoritatea vaccinate și cu doza a doua. (...) Avem o rată mare de peste 90% de utilizare a dozelor recepționate”, a spus Valeriu Gheorghiță, duminică seară, la Antena 3.

„În martie putem deschide noi locuri pentru programare. (...) Cu cât ne vaccinam mai mulți, reducem numărul de îmbolnăviri și probabilitatea ca virusul să acumuleze noi mutații. Nu anticipam că tulpina africană este o tulpină care se va extinde rapid, cum se întâmplă cu tulpina din Marea Britanie”, a mai spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel