Valul patru al pandemiei COVID. Ministrul Sănătății: ne putem pregăti foarte bine mergând la vaccinare şi respectând măsurile

DCMedical Team |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a declarat joi, 27 mai, că în aceatsă toamnă nu va există ”posibilitatea reală să mai atingem intensitatea valurilor doi și trei din toamna și din iarna” lui 2020.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat că se fac pregătiri pentru al patrulea val COVID, din toamnă, care se așteaptă să nu fie la fel de intens precum cel din 20202.

”Să facem niște presupuneri în condițiile în care nu știm câte persoane vor fi vaccinate peste două sau trei luni, deși avem niște obiective clare, dar ele trebuie să fie și atinse, este prematur. Noi suntem pregătiți, am făcut cadrul legal pentru că spitalele să poată să răspundă în timp util și eficient. (...) Noi am luat că termen de referință numărul maxim de paturi din valul pandemic cel mai sever. Acolo am luat că valoare de referință. Nu cred - și nimeni cred că nu crede - că există posibilitatea reală să mai atingem intensitatea valurilor doi și trei din toamna și din iarnă”, a afirmat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

În opinia acesteia, ”cea mai bună pregătire este tocmai asta, prevenţia, şi noi ne putem pregăti foarte bine pentru un potenţial val patru vaccinând, mergând la vaccinare şi respectând măsurile”, potrivit Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel