Varianta indiană Delta de coronavirus. Dr Virgil Musta: Vor fi impuse noi restricții dacă se va transmite comunitar și în România

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Virgil Musta
Dr Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat că noua variantă indiană de coronavirus Delta ar putea să aducă la impunerea de noi restricții în România dacă va exista transmitere comunitară. El crede că, în toamnă, numărul de cazuri ar putea crește din nou:

„Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan. Această tulpină s eva transmite mult mai repede decât celelalte. Pe de altă parte se știe că formelee clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinei Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”, a declarat dr Virgil Musta, la B1 TV. 

El a explicat că vacciurile au efect și în cazul acestei variante de coronavirus Delta.

„Dacă sunt vaccinați, formele vor fi mai ușoare. Doar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. Dacă în schimb nu te-ai vaccinat, acolo riscul de a face forme severe este mai mare”, a mai spus Virgil Musta.

Întrebat dacă noua variantă ar putea duce la noi restricții, medicul a spus că e crede că da.

„Probabil în momentul când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România vor apărea din nou restricțiile. Avem deja un plan de intrare din nou în așertă în cazul înc are apare o nouă tulpină care creează transmitere comunitară. Acest plan presupune ca fiecare instituție să aibă eșalonat care sunt secțiile care vor intra și cum vor intra în funcțiune dacă număruld e cazuri va crește”, a mai spus Virgil Musta, pentru sursa citată. 

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, în România sunt confirmate până în acest moment 35 de cazuri de infectare cu variata indiană de coronavirus Delta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel