Vaslui: 11 fete de până în 15 ani din judeţ au născut în primul semestru al acestui an

Un număr de 11 fete cu vârsta de până în 15 ani din judeţul Vaslui au născut în primul semestru al anului în curs, se arată într-un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

 

Potrivit sursei citate, în cursul anului 2018 s-au înregistrat 18 naşteri la fete cu vârsta mai mică de 15 ani, în timp ce un număr de 387 de adolescente cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani au adus pe lume copii, anunță Agerpres. 

"Fenomenul 'copiilor cu copii' este unul social, pentru că efectele nu se limitează la situaţia unei mame sau a unei comunităţi, ci vizează, în lanţ, sănătatea fizică şi emoţională a unor copii care se nasc într-un mediu vulnerabil şi supus riscurilor sociale. Până pe 15 octombrie, Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii va desfăşura activităţi de informare şi educare a elevilor prin prezentări şi discuţii cu privire la importanţa utilizării metodelor contraceptive, a planificării familiale, prevenirea sarcinilor nedorite şi a consecinţelor acestora", se arată într-un comunicat de presă al DSP Vaslui.

În primele şase luni ale acestui an au mai fost înregistrate patru întreruperi de sarcină la fete de până în 15 ani şi 60 de avorturi la categoria de vârstă 15 - 19 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel