Vaslui: Reprezentanţii SJU anunţă că stocurile de sânge sunt epuizate şi fac apel pentru donare

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au făcut un apel, joi, pentru donarea de sânge şi au anunţat pe pagina de socializare a instituţiei că stocurile de sânge sunt epuizate.

Având în vedere că în municipiul Vaslui nu există un centru de transfuzii sanguine, pentru a facilita deplasarea potenţialilor donatori către Centrul de Transfuzii Bârlad, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui poate pune la dispoziţie un mijloc de transport, în cazul în care sunt cel puţin cinci solicitanţi, anunță Agerpres. 

"Stimaţi concetăţeni, din cauza stocurilor de sânge ce sunt aproape inexistente, vă rugăm să veniţi la donare! Viaţa semenilor noştri depinde de noi! Gestul de a dona sânge este foarte important pentru pacienţii din spitalul nostru, mulţi dintre ei au nevoie de sânge iar viaţa lor poate să depindă de această pungă de sânge! Este un mod de a arăta că-ţi pasă de ceilalţi oameni din jurul tău! Sângele donat de tine poate salva un nou-născut, o mamă, un tată, un frate sau o soră. Tu le poţi oferi o şansă de a-şi trăi mai departe viaţa! Poţi să fii sigur că de sângele tău este întotdeauna nevoie şi că ar putea fi de folos chiar cuiva drag", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a SJU Vaslui.

Reprezentanţii unităţii medicale au arătat că pot dona sânge persoane sănătoase cu vârstă cuprinsă între 18 şi 60 de ani, pentru prima donare, între 18-50 de ani, cu greutatea peste 50 de kg, care să nu fi suferit de hepatită virală, sifilis, tuberculoză, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. Totodată, nu pot dona sânge femeile însărcinate şi persoanele care au suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale.

Deschiderea unui punct de transfuzii sanguine în municipiul Vaslui, anunţată iniţial de prefectul judeţului, Eduard Popica, pentru luna iulie, a fost întârziată, autorităţile judeţene informând, joi, că pe data de 23 septembrie se deschid ofertele pentru achiziţia de aparatură medicală.

Potrivit sursei citate, deschiderea punctului de transfuzii sanguine se va face până la sfârşitul anului, acesta urmând să fie coordonat de Centrul Judeţean de Transfuzii de la Bârlad.

Autorităţile judeţene au demarat de la sfârşitul anului trecut procedurile pentru înfiinţarea punctului de transfuzii, având în vedere că la această dată în judeţ funcţionează un singur centru de transfuzii sanguine, în municipiul Bârlad, iar cetăţenii din Vaslui şi din zonele limitrofe trebuie să străbată distanţe foarte mari pentru a putea dona sânge

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel