Vela, coronavirus: Persoanele care vin din cele 11 orașe din Italia, AUTOIZOLATE la domiciliu! E oficial!

Dana Lascu |
Data publicării:
Ministrul de Interne Ion Marcel Vela. Foto: MAI
Ministrul de Interne Ion Marcel Vela. Foto: MAI

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că se impune autoizolare la domiciliu tuturor românilor care vin din Italia din zonele cu coronavirus. 

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat că autorităților române au luaut măsuri noi pentru prevenirea răspândirii epidemiei cu coronavirus în România. 

„În această seară am avut întâlnire a Comitetului Național pentru situații speciale de urgență și cu unanimitate de voturi a fost votată Hotărârea numărul 2 din 24 februarie 2020 privind aprobarea măsurilor necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus. (...) Am avut o discuție în video conferință au fost informate toate Comitetele Județene pentru situații de urgență, întâlnirea fiind interactivă. În urma discuțiilor am decis și am votat cu unanimitate de voturi câteva articole importante care fac parte din această Hotărâre. Articolul 1 prevede instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia din cele 11 comune pe care le știți și dumneavoastră și totodată, aricolul 2, autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc în Italia. La acest articol mai există încă un alineat prin care Ministerul Sănătății completează lista cu zonele și localitățile care au grad de risc, lista fiind actualizată fiind în funcție de situația la zi din Italia sau din alte țări. (...) Articolul 3 - se va emite o Hotărâre de Guvern pentru alocarea resurselor financiare din fondul de rezervă pus la dispoziția Guvernului necesare ministerelor pentru instituirea măsurilor de carantinare, de salarizare și cele aferente realizării materialelor de informare", a arătat ministrul Marcel Vela.

Linie telefonică specială pentru coronavirus

Articolul 4 prevede ca Ministerul Sănătății Ministerul, MAI și Apărării Naționale a unui grup de experți în scopul stabilirii unor posibile scenarii de acțiune în funcție de evoluția infecției.

„Articolul 5 - se va institui o linie telefonică gestionată de Ministerul Sănătății dedicată apelanților care solicită informații referitoare la infecția cu coronavirus, de la manifestare simptome, evoluție, măsuri de protecție etc. Articolul 6 se va înființa un grup de comunicare strategică sub conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență cu reprezentanți din toate părțile implicate astfel încât dumneavoastră presa și cetățenii să fiți informați în mod operativ din surse oficiale", a continuat ministrul Vela.

Cine nu respectă decizia, amendă sau închisoare

Ministrul Vela a atras atenția celor care nu vor respecta măsurile impuse de autoritățile române, că în baza articolului 352 din Codul Penal, pot primi amendă sau pot fi trimiți la închisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel